Oszd meg és uralkodj

Miért olyan nehéz átlátni, hogy az egész “zárjuk be a Keletit, hadd fokozódjon csak a helyzet”, meg “legyen csak minél több hír a menekültkérdésről, hadd csámcsogjanak a népek” csak azért van, hogy az embereket ne érdekelje, a kormány tagjai mennyit loptak el a közpénzből? Hogy senki ne foglalkozzon a Questor-botránnyal? Simán tovább lehetett volna engedni az összes menekült embert nyugatra, kellett volna talán néhány plusszvonat meg néhány hivatalos tolmács a helyszínen. 

Ehelyett a kormány kapott az alkalmon, hogy országos botrányt csináljon az egészből: így az emberek elfelejtik, hogy milyen ordas módon meglopta őket a saját kormányuk. Ismétlem: Questor.

Ehelyett most ők lesznek a nemzet hősei, mert sikerült kiprovokálniuk a lázadást, majd ártatlan embereket agyonlövetniük. (Ne legyen így!!!)

És egyébként azt gondolom, igen, hogy a hajléktalan emberek ugyannak a rendszernek az áldozatai, aminek most a menekült emberek. Meg az adófizetők, akiknek ellopták a pénzét. De sikerült az adófizetőket meggyőzni, hogy a menekült embereket gyűlöljék (vö.: oszd meg és uralkodj).

A kormány meg röhög a markába.